HomeRecepty Tvarohový koláč s jablky

Tvarohový koláč s jablky

Posted in : Recepty on by : Kuchtík Štítky:

Recept na výborný tvarohový koláč s jablky. Neobsahuje mouku, čili je vhodný i pro ty, kteří dodržují bezlepkovou dietu.

Množství: 1 plech

Doba přípravy: 1 hodina

Kategorie: bezlepkové

Suroviny:

750 g kyselejších jablek

3 lžíce kalvadosu

2 lžíce citronové šťávy

80 g instantní polenty

6 vajec

160 g cukru

250 g tekutého másla

100 g tekutého medu

1 kg tvarohu

35 g kukuřičného škrobu

40 g piniových semínek

100 g meruňkové marmelády

Postup:

  1. Jablka zbavíme jadřinců, slupky a nakrájíme na měsíčky. V míse smícháme s kalvadosem a citronovou šťávou a necháme odležet. Plech vyložíme papírem, mírně potřeme tukem zlehka posypeme polentou.
  2. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky smícháme s cukrem a vyšleháme tuhý sníh. Máslo dobře promícháme s medem a žloutky. Poté vmícháme tvaroh, zbytek polenty a škrobu.
  3. Dvě třetiny jablek i s tekutinou smícháme s tvarohovou směsí a následně zlehka vmícháme sníh z bílků. Vzniklou směs rozetřeme na plech, posypeme zbylými jablky piniovými semínky.
  4. Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 35 – 40 minut.
  5. Marmeládu rozmícháme lehce zahřejeme. Koláč vytáhneme z trouby a jablka ještě za horka potřeme rozmíchanou marmeládou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *