Home / Recepty / Pečené brambory s bazalkovým krémem
8 Říjen, 2018

Pečené brambory s bazalkovým krémem

Posted in : Recepty on by : Kuchtík

Tip na dietní a zdravý oběd. Brambory upečené ve slupce jsou cenným zdrojem vlákniny, draslíku a železa. Tvaroh dodá velké množství vápníku a obsahuje málo kalorií.

 

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut

Obtížnost: snadné

Kategorie: bezlepkové

 

1 porce: 770 kcal, 29g B, 39g T, 72g S

 

Suroviny:

24 kusů malých brambor

1 ks cibule

3 větvičky rozmarýnu

1 svazeček bazalky

100 ml olivového oleje lisovaného za studena

800 g tvarohu (20 % tuku)

3 lžíce lněného oleje

1 bio citron

sůl, pepř

 

  1. Troubu rozehřejeme na 185°C. Brambory omyjeme kartáčkem a podélně rozkrojíme. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Bylinky omyjeme, osušíme, rozmarýnové lístky otrháme a nakrájíme.
  2. Brambory, cibuli a rozmarýn promícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a dozlatova upečeme v troubě (cca 25 minut)
  3. Bazalkové listy otrháme a umyjeme. Z omytého citronu nastrouháme 1 lžičku kůry. Tvaroh, bazalku, lněný olej a citronovou kůru rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme a opepříme.
  4. Brambory a krém podáváme dohromady.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *